COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladfrossarens cupcakes

Recept på underbara muffinsbakelser som smakar choklad I både botten och toppen.

12 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladfrossarens cupcakes

Ingredienser:

1,75 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
1 st ägg
12 st muffinsformar , färgade

Chokladfrosting:

4 dl florsocker
4 msk kakao
75 g smör
2 msk mjölk
En nypa Dr Oetker Chocoströssel och Dr. Oetker Silverkulor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål.Smula smöret i mjölblandningen och rör samman så att det liknar riven ost.Rör hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.Vispa resten av mjölken med ägget och rör ner i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.Grädda cupcakesen i 175˚ C i 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller en provsticka om cupcakesen är klara -provstickan skall inte bli kladdig.Låt de färdiggräddade cupcakesen svalna på ett galler.

2

Blanda florsocker och kakao, smula ner smöret i blandningen. Vispa med en elvisp i låg hastighet, tillsätt mjölken lite i taget. Vispa i minst 5 minuter tills dess att frostingen är lätt och luftig.

3

Garnera dina cupcakes med chokladfrosting och strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten