COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Chokladkaka med guldkant

Ett lyxigt recept som passar lika bra till nyår som till bröllop.

1 springform

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladkaka med guldkant

Ingredienser: :

60 g mörk chokad
50 g smör rumsvarmt
75 g socker
2 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
2 st äggulor
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
50 g mandelmjöl
2 st äggvitor

Glasyr:

250 g mörk chokad
2 dl vispgrädde
4 msk smör

Dekoration:

Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 190 grader varmluft och smörj en springform. Smält chokladen över vattenbad. Vispa samman smör, socker och vaniljpasta i en skål. Vispa ner äggulorna en i taget. Rör ner chokladen, mandeln och mandelmjölet. Vispa äggvitorna styvt och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i springformen och grädda kakan i 15-20 min. Låt svalna på ett galler.

2

Glasyr och dekoration:

Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och häll över chokladen. Låt blandningen stå 5-10 minuter så att chokladen smälter. Blanda därefter ordentligt. Sätt kakan på ett pappersklätt galler. Fördela glasyren över kakan och dekorera med guldströssel. Låt glasyren sätta sig innan du lyfter över kakan på ett serveringsfat.