COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladlängd med tryffelglasyr

Recept för den riktiga chokladälskaren! En fantastisk dessert som passar vid alla tillfällen!

omkring 6 - 8 portioner

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladlängd med tryffelglasyr

Ingredienser:

100 g mörk chokad
100 g smör
1 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Glasyr:

100 g mörk chokad
2 msk vispgrädde
24 g smör (2 matskedar)

Dekoration:

omkring 3 - 4 msk Golden Perlini

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.Hacka chokladen och smält på svag värme i en kastrull tillsammans med smör.Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smörad och ströad avlång form som rymmer 1,5 liter

2

Grädda kakan i ca 25 minuter. Den färdiggräddade kakan skall kännas lite lös. Smält choklad i en kastrull på svag värme och rör i grädde och smör. Bred ut glasyren på den kalla kakan och dekorera med Golden perlini.

3

Tips: Servera med lättvispad grädde och färska hallon.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten