COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladmazariner med apelsinglasyr

I detta recept har den klassiska mazarinen fått en twist med de underbara smakerna apelsin och choklad.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladmazariner med apelsinglasyr

Mördeg:

3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,75 dl kakao
150 g smör

Fyllning:

250 g mandelmassa
50 g smör
100 g mörk chokad
2 st ägg
1 msk vetemjöl
1 krm salt

Glasyr:

2 dl florsocker
0,5 dl kakao
1,5 msk apelsinsaft pressad
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen vila inplastad i kylen ca 30 minuter.

2

Riv mandelmassan till fyllningen. Arbeta in smöret. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget och slutligen mjöl och salt.

3

Smält smör och pensla i mazarinformar eller använd engångs aluminiumformar. Tryck ut mördegen i formarna. Tillsätt mandelmassefyllningen med en sked. Grädda i 200 grader 12-15 minuter i nedre delen av ugnen.

4

Låt kakorna svalna och stjälp sedan ur dem försiktigt ur formarna. Använder man engångsformar kan man hoppa över detta steg.

5

Till glasyren blandas florsocker, kakao och apelsinsaft till en slät smet. Bred glasyren på kakorna och strö hackade hasselnötter över.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten