COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chokladmoussetårta Tricolore

Recept på ljuvlig moussetårta med både mörk och ljus choklad. Ett måste för chokladälskaren!

omkring 8 - 10 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladmoussetårta Tricolore

200 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (eller hela hasselnötter) (eller hela hasselnötter)
2 dl socker
4 st ägg

Mörk Chokladmousse:

150 g mörk chokad
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 ½ dl mjölk

Ljus Chokladmousse:

1 st Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak (1 påse) (1 påse)
2 ½ dl mjölk

Dekoration:

En nypa chokladspån av mörk och vit choklad av mörk och vit choklad

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem i ca 4 minuter. Låt svalna.

2

Smörj en springform, ca 22 cm i diamter.

3

Mixa nötterna lätt i matberedare. Tillsätt socker och mixa tills konsistensen är som grovt mjöl. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn massa. Häll smeten i springformen. Grädda i 18-20 minuter.

4

Lossa kakan från formen och diska formen. Fäst ringen från springformen runt botten på kakan.

5

Mörk mousse

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt svalna tills strax över rumstemperatur. Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig, ca en minut. Vispa ned den avsvalnade chokladen. Fördela moussen på hasselnötsbotten. Ställ in kakan i kylskåpet minst 30 minuter innan den ljusa chokladmoussen fördelas ovanpå.

6

Ljus mousse

Vispa mousse med mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir fluffig och tjock, ca en minut. Fördela den ljusa moussen jämt över den mörka.

7

Förvara tårtan i kylen minst en timme innan servering.

8

Dekorera tårtan med spån av vit och mörk choklad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten