COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladmuffins med jordgubbsmousse

Recept på en saftig muffins med krämig topping. Om du använder Dr. Oetkers ätbara muffinsformar, kan du sluka varje smula.

12 styck

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladmuffins med jordgubbsmousse

Muffins:

4 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,5 dl kakao
25 g margarin smält
1 st ägg

Dekoration:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dl mjölk
1 Förp. Dr. Oetker Freeze-dried Strawberry

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål eller matberedare. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd ner hälften av jordgubbsbitarna.

2

Fördela smeten i muffinsformar eller muffinsplåt med 12 hål. Grädda i 18-20 minuter. Ta ut och låt muffinsen svalna. Vispa jordgubbsmoussen med mjölk i cirka 3 minuter tills den blir tjock och fluffig. Spritsa eller skeda ut moussen på muffinsen. Strö resten av jordgubbsbitarna ovanpå. Förvaras svalt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten