COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladrutor med mintglasyr

Recept på saftig chokladkaka som bakas I långpanna och toppas med härlig mintglasyr.

omkring 15 - 20 långpanna 20*30 cm

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladrutor med mintglasyr

Ingredienser:

175 g smör
0,5 dl kakao
3,5 dl strösocker
3 st ägg
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk

Dekoration:

3 dl florsocker
omkring 2 msk vatten
1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
En nypa valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret och tillsätt kakao. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt med elvisp. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt kakaomjölken.

2

Häll smeten i smord liten långpanna och grädda i 200 grader ca 25 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

3

Låt kakan svalna på bakgaller. Blanda florsocker med pepparmintsarom och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten