COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chokladsurprise

En saftig romantisk chokladtårta som har en rolig hemlighet- när den skärs upp ramlar mer choklad ut! Receptet räcker till en hög tårta med fyra 15 cm bottnar. Gör gärna tårtbottnarna dagen innan, och montera samma dag som den ska ätas!

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladsurprise

Tårtbottnar:

4 ½ dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk salt
3 st ägg medium medium
1 dl rapsolja
2 dl mjölk
2 ½ dl jordnötssmör krämig krämig
2 dl kokande vatten

Fyllning och dekoration:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 ½ dl mjölk kall kall
1 ½ dl vispgrädde
Efter behov choklad valfritt chokladgodis till överraskning i tårtan valfritt chokladgodis till överraskning i tårtan
Efter behov valfritt strössel från Dr. Oetker från Dr. Oetker
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175°C, och smörj de fyra 15 cm springformarnas innerkanter. Klipp i bakplåtspapper ut cirklar som täcker formarnas bottnar.

2

Rör ihop de torra ingredienserna till tårtbottnarna i en stor bakskål.

3

Vispa ihop alla de blöta ingredienserna till tårtbottnarna, förutom det kokande vattnet och rör smeten jämn.

4

Rör ner det blöta i det torra tills det är helt blandat, tillsätt då det kokande vattnet och rör smeten jämn.

5

Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 min. Testa med en provsticka som ska komma upp torr!

6

Låt bottnarna svalna i sina formar i ca 10 min innan de tas ut och får svalna helt på galler. Bottnar kan med fördel plastas in och stå i rumstemperatur till dagen efter.

7

Skär bort bottnarnas toppar, så de blir jämna innan montering.

8

Vispa chokladmoussen med den kalla mjölken till den blir tjock och fluffig.

9

Vispa grädden separat tills den blir fluffig och fast, blanda den då med chokladmoussen.

10

Montera ihop tårtan genom att placera första botten med den tilljämnade toppen nedåt på ett tårtfat, bred sedan ut ett rejält lager med chokladmousse. Gör ett stort hål i de två bottnarna som ska vara mellanlager och montera dit dessa på understa tårtbotten med chokladmousse mellan. Fyll nu hålet med valfritt chokladgodis. Lägg chokladmousse på sista tårtbotten och sätt detta med chokladmousse nedåt, över bottnarna med chokladen. Avsluta med att täcka hela tårtan med chokladmousse.

11

Dekorera med gyllene pärlor i olika storlekar så det nästan täcker tårtan helt. Kavla, skär och forma Sugar Fondant till en rosett med band som vackert toppar tårtan.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten