COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chokladtårta med vit chokladcrème och bär

Recept på en chokladtårta med en fyllning av vit choklad och bär.

1 tårta

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladtårta med vit chokladcrème och bär

Tårtbotten:

1 - 2 msk smör till formen till formen
ca 2 - 3 msk Kokos eller ströbröd till formen eller ströbröd till formen
100 g smör
75 g mörk chokad
3 st ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
En nypa salt

Fyllning och garnering:

1 st Gelatinblad
5 dl vispgrädde
300 g hackad vit choklad
ca 500 g blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar
Efter behov chokladsås

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Smält smör, lägg i chokladen och låt den smälta.

2

Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna och ta ut den ur formen.

3

Fyllning och garnering

Lägg gelatinbladet i vatten ca 5 min. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Hetta upp 0.4 dl av grädden. Rör ned gelatinbladet i den heta grädden och rör tills det smält helt. Tillsätt därefter den vita chokladen och rör om. Låt svalna något. Vispa resten av grädden. Blanda chokladsmeten med den vispade grädden.

4

Dela tårtbotten i 3 delar. Bred hälften av fyllningen på en botten och lägg på bär. Lägg på nästa tårtbotten och bred över resten av chokladmoussen. Täck med bär och lägg på sista tårtbotten. Häll chokladsås över kakan och dekorera med resten av bären.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten