COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladtårta

Recept på chokladig tårta med tryffelglasyr. Perfekt att förbereda någon dag innan kalaset.

omkring 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladtårta

Ingredienser:

150 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Romarom , eventuellt

Tryffelglasyr och dekoration:

2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk chokad
1 - 10 st Kakaorosor och blad
Efter behov hackad vit choklad (eller mörk)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda i övriga ingredienser, mjölet sist.Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant. (ca 22 cm).

2

Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

3

Koka upp grädde och smör till glasyren. Ta kastrullen av plattan och tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.

4

Ställ krämen i kylen och låt den halvstelna ca 10 minuter. Bred den över den avsvalnade tårtan.

5

Kakan går utmärkt att göra en dag i förväg och förvaras i kyl tills den ska serveras. Dekorera tårtan innan den ska serveras och servera med lättvispad grädde.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten