Flag

Citron- och jordgubbstårta

cirka 12 bitar
Mellan
Ett recept på en lika syrlig som söt påsktårta, toppad av spröda maränger. Tårtan ska stå i kylen i minst 4 timmar innan servering
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
4 stägg
2 dlströsocker
1 dlvetemjöl
1 dlpotatismjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 tskDr. Oetker Citronarom
Citronmousse
320 glemon curd
4 stDr. Oetker Gelatinblad
5 dlvispgrädde
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
Jordgubbsmousse
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dlmjölk
Övrigt
cirka 1,5 dljordgubbssylt fast
cirka 3 - 4 dlvispgrädde
cirka 1 mskNonpareille
cirka 1 mskDr. Oetker Rainbow mix
1 Förp.Dr. Oetker Perfect Meringues

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Dr. Oetker Rainbow mix
1

Tårtbotten

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt (det skall bli helt vitt)
Blanda ihop alla torrvarorna i en separat bunke, sikta sedan ner dem  i äggvispet .
Tillsätt citronarom.
Vänd runt varsamt så att luften från äggvispet bevaras.
När du har en klumpfri smet så häll den i en smord och bröad springform som är ca 20-23 cm i diameter .
Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter.


Citronmousse

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll upp lemoncurden i en kastrull och värm på svag värme.
Använd visp så att den blir slät, smidig och klumpfri.
Smält ner gelatinbladen i den varma lemoncurden och rör om, ställ åt sidan att svalna lite.
Vispa grädde medelhårt och tillsätt vaniljpastan.
När lemoncurden håller ca 20-25 °c så tar du lite av den vispade grädden och vispar ner i lemoncurden.
Vänd sedan ihop med resterande grädde så att det blir väl blandat. 


Jordgubbsmousse

Vispa ihop enligt instruktionerna på påsen .


Montering av tårtan

Dela tårtbotten i 3 delar.
Använd nu formen som du bakat den i.
Börja med  lägga i första tårtbottendelen.
Fyll nu på ca 2/3 av  citronmoussen.
Fortsätt med nästa lager tårtbotten.
Bred på ca 1,5 dl fast Jordgubbssylt.
På sylten så lägger du på all jordgubbsmousse.
Lägg på sista lagret tårtbotten, och avsluta med resterande citronmousse.
Ställ i kylen minst 4 timmar ( gärna över natten) så att gelatinet hinner sätta sig. 


Dekoration

Vispa ihop och grädda marängerna enligt förpackningen.Tag ut tårtan ur springformen.
Stryk ut grädde jämt över tårtan.
Lättast är att först spritsa upp på  kanterna, och sen stryka ut jämt med spackelspade.
Fördela sedan strössel upp på kanterna.
Fördela ut maränger på toppen och avsluta eventuellt med lite mer strössel.