Flag

Citroncheesecake

cirka 8 - 10 portioner
Enkelt
40 minuter
Recept på en lättlagad men fantastiskt god och frisk cheesecake med smak av citron.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
200 gdigestivekex
50 gmjukt smör
cirka 4 - 5 mskcitronsaft (från 1 pressad citron)
4 tskGelatinpulver
1 dlvatten
2 dlvispgrädde
2 dlkesella
1 tskDr. Oetker Citronarom
2 dlströsocker

Visa produkter

Picture - Gelatinpulver
Picture - Dr. Oetker Citronarom
1

Gör så här

Klä botten av en springform med bakplåtspapper.

2

Smält smöret. Krossa digestivekexen och rör ner i smöret. Tryck ut blandningen jämnt i botten av formen. Ställ formen i kylskåpet.

3

Vispa vatten och gelatinpulver i en kastrull, låt det koka upp och värm tills gelatinet har löst sig. Dra av kastrullen från plattan så att gelatinblandningen svalnar något. Tillsätt citronjuice, citronarom, socker och kesella. Vispa grädde och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen.

4

Låt kakan stelna i kylskåpet över natten (den ska vila i minst 4 timmar). Lossa försiktigt kanten på formen och dekorera kakan med färska frukter eller bär.