COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Citronmåne

Recept på hembakad ljuvlig kaka som toppats med krämig glasyr.

1 springform

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Citronmåne

Ingredienser:

150 g smör
2 dl strösocker
1 st citronskal (rivet skal från 1 tvättad citron)
2 st ägg
msk citronjuice
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad (50 gram)
2,5 dl vetemjöl
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 dl mjölk

Glasyr:

3 dl florsocker
1 krm Dr. Oetker Hushållsfärg gul
omkring 3 msk citronsaft
omkring 1 - 2 msk vatten (eventuellt, för att få en smidigare konsistens)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör, socker och citronskal mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner mandel och citronsaft. Rör samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten tillsammans med mjölken..

2

Häll degen i smord springform, ca 22 cm i diameter. Grädda ca 45 minuter i 175 grader.

3

Känn efter med sticka att kakan är färdig, gräddningstiden varierar med olika ugnar. Låt kakan svalna under bakduk.

4

Rör samman florsocker, citronsaft och hushållsfärg till en smidig glasyr. Fördela den över kakan.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten