Citronmarängkakor

Recept på läckra småkakor med maräng som smälter i gommen.

omkring 30 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Citronmarängkakor

Mördeg:

100 g smör
0,5 dl socker
1 st äggulor
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 - 1 tsk Vaniljtwister

Maräng:

2 st äggvitor
En nypa salt
1,2 dl strösocker
Efter behov Dr. Oetker gelfärger gul gul

Fyllning:

100 g lemon curd

preparation

Förberedelse

1

Maränger

Separera äggulorna och äggvitorna. Det får inte finnas någon äggula i vitorna. Spara äggvitorna i en skål samt en av äggulorna i en annan skål. Äggulan behövs i mördegen. Vispa äggvitor och salt i en ren och torr skål till ett hårt skum. Tillsätt socker lite i taget medan du fortsätter vispa. Fortsätt vispa några minuter när allt socker är tillsatt.

2

Sätt en stjärntyll på en spritspåse. Rita några ränder med gul gelfärg på insidan av spritspåsen. Fyll påsen försiktigt med marängsmet. Spritsa ut små maränger (ca 2-2,5 cm i diameter) på en bakpappersklädd plåt. Grädda marängerna 60-80 graders ugn i 1,5-2 timmar tills de är helt torra. Sänk temperaturen om marängerna börjar bli mörka. Om möjligt, använd cirkulationsluft eller öppna ugnsluckan regelbundet för att påskynda torkningen. När marängerna är krispiga inuti ta ut dem för att svalna och sätt ugnen på 180 grader.

3

Mördeg

Förbered mördegen medan marängerna är i ugnen. Vispa smör och sockret till en ljus smet. Tillsätt äggulan under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj separat och tillsätt i smörblandningen. Blanda degen försiktigt och noga. Kyl degen i kylskåp ca 30 minuter.

4

Rulla degen till små bollar 1,5 cm i diameter. Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck med fingrarna ut små halvcentimeter tjocka rundlar. Grädda i 180 grader ca 10 minuter tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna svalna helt innan de garneras.

5

Garnering

Garnera kakorna strax innan servering. Toppa varje kaka med 1/3-1/2 tsk lemon curd. Toppa med en maräng. Förvara i en lufttät burk om det behövs, vid rumstemperatur eller något svalare. Kakorna ska inte förvaras i kylskåp.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva

Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera