Flag

Citronrutor

cirka 16 bitar
Enkelt
50 minuter
Recept på mjuk kaka med fräsch syrlighet och ljuv smak av vanilj.   Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser bas
3,25 dlvetemjöl
1,25 dlflorsocker
115 gsmör
Citronfyllning
3,75 dlströsocker
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
1 dlvetemjöl
4 stägg
1 mskcitronskal
1,5 stcitroner saft från
Efter behovflorsocker att sikta över

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Placera vetemjölet, florsocker och salt i en stor skål och blanda väl.

2

Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.

3

Vispa strösockret, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål.

4

Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil/ har stelnat.

5

Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.