COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Crêpes med vaniljglass och Chocosauce

Recept på tunna franska pannkakor som toppas med karamelliserade hasselnötter och ljuvlig vaniljglass.

omkring 6 - 8 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Crêpes med vaniljglass och Chocosauce

Ingredienser:

250 g vetemjöl
4 st ägg
1 msk socker
En nypa salt
3,75 dl mjölk
1,25 dl Ramlösa
8 msk matolja
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
50 g socker
1 dl Cointreau-likör eller apelsinsaft
1 l vaniljglass
Efter behov Dr. Oetker Chocosås

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sila mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten. Vispa ägg, socker, salt, mjölk och ramlösa och häll en del av det i fördjupningen. Rör försiktigt från mitten och ut och tillsätt försiktigt resten.

2

Låt smeten vila i 20-30 minuter.

3

Värm oljan i en panna och häll sedan i lite av smeten.Grädda crêpsen gyllenbruna. Bryn sockret i en panna och tillsätt hasselnötterna under omrörning.

4

Låt de karamelliserade hasselnötterna kylas av på ett bakpapper.

5

Lägg en glasskula på varje crêpes och dekorera med choco sauce, samt cointreu eller apelsinsaft. Strö över hasselnötter och servera genast.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten