Flag

Crêpes med vaniljglass och Chocosauce

cirka 6 - 8 portioner
Mellan
60 minuter
Recept på tunna franska pannkakor som toppas med karamelliserade hasselnötter och ljuvlig vaniljglass.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
250 gvetemjöl
4 stägg
1 msksocker
En nypasalt
3,75 dlmjölk
1,25 dlRamlösa
8 mskmatolja
50 gDr. Oetker Hasselnötter hackade
50 gsocker
1 dlCointreau-likör eller apelsinsaft
1 lvaniljglass
Efter behovDr. Oetker Chocosås

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnötter hackade
1

Gör så här

Sila mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten. Vispa ägg, socker, salt, mjölk och ramlösa och häll en del av det i fördjupningen. Rör försiktigt från mitten och ut och tillsätt försiktigt resten.

2

Låt smeten vila i 20-30 minuter.

3

Värm oljan i en panna och häll sedan i lite av smeten.Grädda crêpsen gyllenbruna. Bryn sockret i en panna och tillsätt hasselnötterna under omrörning.

4

Låt de karamelliserade hasselnötterna kylas av på ett bakpapper.

5

Lägg en glasskula på varje crêpes och dekorera med choco sauce, samt cointreu eller apelsinsaft. Strö över hasselnötter och servera genast.