COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Dansk Drömkaka

Recept på en mjuk kaka som bakas I långpanna, och därefter får en saftig topping med smak av kokos.

1 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Dansk Drömkaka

Kaksmet:

3 dl socker
4 st ägg
50 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker

Topping:

125 g smör
3 dl farinsocker
0,5 dl mjölk
3 dl kokosflingor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa socker och ägg vitt och luftigt. Smält smör i en gryta och tillsätt mjölken. Rör ned den ljumma blandningen i äggmassan och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.

2

Häll smeten i smord liten långpanna (24 x 38 cm) och grädda i 200 grader i 25 minuter. Gör under tiden toppingen.

3

Smält smöret och tillsätt mjölk och farinsocker. Rör ned kokosen och rör till en jämn smet. Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över kakan. Höj ugnsvärmen till 210 grader.

4

Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter tills smeten börjar få lite färg. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten