COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Dansk sommarkaka

Recept på lättbakad saftig kaka som toppats med sommarbär.

1 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Dansk sommarkaka

Kaksmet:

3 st ägg
2 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
omkring 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad (en påse)

Topping:

omkring 2 dl blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar
2 msk florsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten.

2

Tillsätt citronarom och hackade mandlar. Häll smeten i en smord springform. Blanda bär med florsocker och strö ut bären över smeten.

3

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten