COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Dansk vaniljlängd

Recept på klassiskt vetebröd som har en krämig vaniljfyllning.

omkring 20 - 24 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Dansk vaniljlängd

Deg:

omkring 6 dl vetemjöl
omkring 1 tsk kardemumma
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
125 g mjukt smör
1 dl mjölk
25 g jäst
2 st ägg

Fyllning:

5 dl vaniljkräm (färdigköpt eller hemlagad)
75 g Korinter (en påse)
100 g Dr. Oetker Suckat (en förpackning)

Topping:

1 st ägg (till pensling)
50 g Mandelspån (en påse)
omkring 2 - 3 msk pärlsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli 37°C och tillsätt jästen som får lösas upp under omrörning.Tillsätt ägg och mjölblandningen i jästen och arbeta samman till en smidig deg.

2

Låt jäsa ca 45 min.Blanda samman vaniljkrämen under tiden.

3

Knåda degen på mjölat bakbord och forma en avlång rulle som kavlas ut till 5 mm tjocklek. Lägg vaniljkrämen i en sträng på mitten av degen och strö på korinter och suckat. Vik in sidorna mot mitten, pensla med ägg och strö över mandelflager och pärlsocker.

4

Lägg degen på en bakplåt och forma som en halvmåne. Låt jäsa ca 30 min.

5

Grädda vid 200°C i ca 25 min. Varmluftsugn gräddas vid 180°C. Baktiden kan variera något från ugn till ugn.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten