COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Doktorns korintkakor

Recept på en klassisk småkaka, med sina karaktäristiska ränder. På en sats får du ut ca 50 st, och är perfekta att plocka fram när kaksuget slår till eller du får oväntat fika-besök.

omkring 50 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Doktorns korintkakor

Ingredienser:

200 g mjukt smör
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 Förp. Korinter (75 gr)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt mjölet, som blandats med bakpulver. Arbeta samman till en deg.

2

Rör ner korinterna. Forma små kulor, det blir ca 50 st, och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dem med tummen eller en gaffel.

3

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten