COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Drömrulltårta med vaniljkräm

I detta receptet får du 2 i 1. En tårta, gjord som en rulltårta, men dekorerad med sockermassa och med underbar vaniljkräm i mitten.

Ca 12 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Drömrulltårta med vaniljkräm

Botten:

100 g smör
½ dl kakao
4 st ägg
1 ¾ dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Vaniljkräm:

100 g smör rumsvarmt
5 dl florsocker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
150 g philadelphiaost eller mascarponeost
En nypa apelsinskal rivet

Dekoration:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp. Dr. Oetker gelfärg blå eller annan valfri kulört
100 g choklad

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ned kakaon. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en skål. Blanda vetemjöl och bakpulver med en gaffel. Vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt försiktigt kakaosmöret. Bred ut smeten på en djup plåt (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 8 minuter.

2

Strö socker på ett nytt bakplåtspapper. Vänd upp rulltårtan på sockerpappret när du tagit den ur ugnen. Lägg en fuktad bakhandduk över kakan.

3

Vaniljkräm:

Vaniljkräm:

Vispa smör och hälften av florsockret. Tillsätt resten av florsockret, vaniljsocker, cream cheese och apelsinskal. Vispa väl i ca 5 minuter tills krämen är lätt och luftig. Dela kakan i tre delar på långsidan så du får tre "band". Bred vaniljkräm på varje del. Gör en rulle av den första delen. Fortsätt rullen med nästa del och upprepa tills du har en rulle med en diameter på ca 18 cm. Packa in rullen i plastfolie och lägg in i kylen.

4

Dekoration:

Dekoration:

Kavla ut fondanten tunt och gör ett lock till kakan. Färga resten av fondanten med valfri gelfärg och gör en avlång rulle som kavlas ut tunt. Skär ett band och fäst runt kakan. Fäst fondanten genom att pensla lite vatten på den innan du fäster den på kakan. Smält chokladen, i mikro eller över vattenbad. Sprid ut den som "snirklar" på ett bakplåtspapper att andända som dekoration.