COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Engelsk julkaka

Recept på en saftig och god julkaka, som med fördel bakas några dagar innan den ska avnjutas.

1 springform

Lyckas lätt 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Engelsk julkaka

Ingredienser:

250 g smör
2,5 dl farinsocker
4 st ägg
5 dl vetemjöl
omkring 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
200 g russin
100 g Dr. Oetker Mandel skållad
100 g Dr. Oetker Suckat
100 g Dr. Oetker Apelsinskal
100 g Dr. Oetker Cocktailbär gröna
100 g Dr. Oetker Cocktailbär röda

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl med bakpulver och frukten förutom de röda cocktailbären.

2

Blanda ner häften av mandlarna i mjölblandningen och rör ner detta försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform på ca 1,5 liter.

3

Dekorera kakan med resten av mandlarna och röda cocktailbär. Grädda kakan vid 150°C i botten av ugnen i ca 1 ½ timme.

4

Känn efter med sticka att kakan är klar i mitten. Låt kakan svalna helt innan servering.

En mycket saftig julkaka som vinner på att bakas några dagar innan den avnjuts i tunna skivor. Ett tips, kakan håller sig i ett par veckor i en tätslutande kakburk!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten