COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Engelsk systerkaka

I det här receptet får vår saftiga mjuka kaka sina julsmaker från pepparkakskryddor, mandel och korinter.

omkring 15 bitar

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Engelsk systerkaka

Ingredienser:

250 g smör
3 dl socker
6 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk pepparkakskryddor
75 g Korinter (en påse)
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad (en påse)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa smör och socker vitt och poröst med hjälp av elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Blanda samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör ned det i degen omväxlande med mjölken. Ha sist i korinter och mandlar.

2

Häll kakan i en smord och bröad avlång form, ca 1,5 liter. Sätt kakan i botten av ugnen och grädda ca 1 timme i 180°C.

3

Känn med sticka att kakan är genomgräddad. Låt den färdiga kakan stå ca 10 min. innan den lossas försiktigt ur formen.

Tips: Om kakan får för mycket färg innan den är helt genomgräddad kan den täckas med bakplåtspapper. Kakan är lämplig att frysa in.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten