COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Enhörningens våningstårta

Här är receptet på en lekfull och god tårta som passar perfekt att bjuda på till kalas eller fest. Tillsammans med sockermassa, dekorationsglasyr och dekorationspärlor skapar du denna underbara skapelse.

12 portioner

Avancerat 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Enhörningens våningstårta

Tårtbotten:

300 g mjukt smör
4 ½ dl strösocker
9 st äggvitor
1 ½ msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 ½ dl rapsolja
7 ½ dl vetemjöl
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver
½ krm salt
3 dl mjölk

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk kall kall
1 dl vispgrädde

Topping:

6 st äggvitor , stora , stora
3 dl strösocker
300 g mjukt smör osaltat osaltat
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker

Dekoration:

3 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White , gul och rosa , gul och rosa
1 st Dekorationsglasyr gul gul
Efter behov Dr. Oetker Silver Pearls chocolate
ca 4 - 8 msk Minipearls 4-mix (efter behov) (efter behov)
ca 1 - 2 dl vispad grädde (efter behov) (efter behov)
Efter behov Dr. Oetker gelfärger röd

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 4 st 15 cm runda springformar och en kvadratisk 22 cm springform med lite vetemjöl. Vispa smör och socker fluffigt med en elvisp. Tillsätt äggvitor, en i taget och vispa väl efter varje. Tillsätt vaniljsocker och olja under vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Tillsätt hälften av mjölblandningen till smeten, vispa på låg hastighet. Häll i mjölk och blanda smeten jämn. Tillsätt sista mjölblandningen och blanda till jämn smet. Dela upp smeten lika i formarna (väg och dela på 7 där en del går i varje 15 cm form och resterande 3 delar går i den kvadratiska). Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt.

2

Fyllning

Vispa tårtmoussen med kall mjölk tills den blir tjock och fluffig. Vispa grädden tjock, vänd ned i tårtmoussen och blanda väl. Stansa ut 4 st 10 cm runda bottnar ur den kvadratiska tårtbotten.

3

Montera tårtan

Lägg ihop de större bottnarna med vaniljmousse mellan lagren. (Sätt gärna 1-3 stödpinnar i mitten av nedersta våningen för att minska risken för att andra våningen blir för tung). Lägg ihop de mindre bottnarna för sig, med mousse mellan lagren. Bred ett tunt lager topping över båda våningarna för ett jämnt resultat. Ställ tårtorna kallt ca 20 minuter. Bred ytterligare ett lager topping över tårtorna, tjockare denna gång. Översta våningen behöver vara helt slät. Montera översta våningen på den undre. Använd topping för att gömma skarven mellan våningarna och börja dekorera. Använd sockermassa för att skapa enhörningens öron och snurriga horn. Spritsa vispad grädde som färgats rosa till hår. Ögon skapas med gul dekorationsglasyr. Avsluta med att dekorera tårtan med Minipearls och Silverpärlor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten