COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Enkelt Kryddbröd

Recept på ett enkelt och gott filmjölksbröd utan jäst.

2 Bröd

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Enkelt Kryddbröd

Ingredienser:

8 dl filmjölk
2 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk salt
2 tsk koriander
1,5 dl sirap
12 dl rågsikt (ev. lite extra)
100 g Dr. Oetker Apelsinskal

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och filmjölk och rör till en rätt lös smet. Är smeten alltför kladdig tillsätts en dl extra rågsikt.

2

Häll smeten i två smorda 1.5 liters formar. Grädda i 150 grader i drygt en timme. Känn med sticka att bröden är klara.