COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Enkla Saffransscones

Älskar du saffran? Recept på ljuvligt goda klassiska scones som vi piffat till med den gyllene kryddan saffran. Passar lika bra till julfrukosten, som adventsfikat.

Ca 8 - 10 styck

Lite träning krävs 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Enkla Saffransscones

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g smör kylskåpskallt
1 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 dl tranbär , torkade eller russin
1 st ägg
1 dl Dr. Oetker Mandelspån

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn. Blanda ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tärna smöret i de torra ingredienserna och nyp ihop tills smöret är fördelat.

2

Blanda mjölk, crème fraiche och saffransarom i en skål. Rör ner i de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg. Blanda i de torkade tranbären. Kavla ut degen, ca 1,5-2 cm tjock och ta ut scones med en hjärtform eller en rund form. Lägg dem på en plåt.

3

Pensla sconsen med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Baka i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

4

Njut med cream cheese och sylt medan de fortfarande är lite ljumna.