Flag

Espresso cupcakes

cirka 12 styck
Mellan
60 minuter
ca 12 st
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Muffinssmet
125 gsmör
125 gsocker
3 stägg
100 gmandelmassa
2 tsksnabbkaffe
2 mskkokande vatten
50 gcreme fraiche
150 gvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,25 tskDr. Oetker Bikarbonat
Garnering
1 msksnabbkaffe
1 mskkokande vatten
250 gfärskost (t. ex Philadelpia eller Mascarpone)
125 gflorsocker
cirka 12 - 24 stChokladhjärtan

Visa produkter

Picture - Chokladhjärtan
1

Gör så här

Rör smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt den rivna mandelmassan och rör tills smeten är krämig.

2

Lös upp snabbkaffe i kokande vatten och rör ner det i smeten tillsammans med creme fraiche. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och bikarbonat.

3

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsen i ca 20 min. i 160° C varmluft. Låt muffinsen svalna på ett galler.

4

Lös upp snabbespresso i kokande vatten och låt det svalna.

5

Rör samman kaffe, mascarpone och florsocker. Låt krämen vila medan muffinsen svalnar. Garnera muffinsen med kaffekräm och chokladhjärtan.