COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Espresso cupcakes

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Espresso cupcakes

Muffinssmet:

125 g smör
125 g socker
3 st ägg
100 g mandelmassa
2 tsk snabbkaffe
2 msk kokande vatten
50 g creme fraiche
150 g vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
¼ tsk Dr. Oetker Bikarbonat

Garnering:

1 msk snabbkaffe
1 msk kokande vatten
250 g färskost (t. ex Philadelpia eller Mascarpone)
125 g florsocker
ca 12 - 24 st Chokladhjärtan

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Rör smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt den rivna mandelmassan och rör tills smeten är krämig.

2

Lös upp snabbkaffe i kokande vatten och rör ner det i smeten tillsammans med creme fraiche. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och bikarbonat.

3

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsen i ca 20 min. i 160° C varmluft. Låt muffinsen svalna på ett galler.

4

Lös upp snabbespresso i kokande vatten och låt det svalna.

5

Rör samman kaffe, mascarpone och florsocker. Låt krämen vila medan muffinsen svalnar. Garnera muffinsen med kaffekräm och chokladhjärtan.