COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fikon och Hasselnötskakor

ca 30 st

omkring 30 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fikon och Hasselnötskakor

Kaksmet:

150 g smör
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
4 dl vetemjöl
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (en påse)
100 g torkade fikon
1 - 2 msk vatten

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa samman smör, socker och ägg till en ljus och luftig massa. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta tillsammans med 2/3 av hasselnötterna. Hacka fikonen fint och vänd ned dem i smeten. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg.

2

Låt degen vila i kylskåp en stund.

3

Rulla små bollar av degen som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något och dekorera med resten av hasselnötterna.

4

Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.