COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Filmjölkslimpa

Recept på gott matbröd med spännande smaker av anis, fänkål och kummin.

1 springform

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Filmjölkslimpa

2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl grovt rågmjöl
5 dl filmjölk
2 dl sirap (helst mörk) (helst mörk)
2 msk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk anis
1 tsk fänkål
1 tsk kummin
1 tsk malen pomerans
1 msk salt

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader.Blanda alla ingredienser till en jämn smet, den skall vara lösare än en vanlig deg.

2

Stjälp upp i smörad och mjölad form. Grädda i 70-90 min på 160 grader.

TIPS:Kryddorna kan man variera efter smak. En variant är att dra av 1½ dl från filmjölken och istället tillsätta tex. 1½ dl rårörda lingon eller andra bär. Man kan också göra det nyttigare genom att tillsätta blötlagt rågkross eller linfrön.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten