COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fjärilscupcakes med chokladmousse

Recept på chokladiga cupcakes som är lätta att slänga ihop.

Ca 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fjärilscupcakes med chokladmousse

Muffinssmet:

200 g smör
4 msk kakao
2 dl socker
3 st ägg
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
50 g finmald mandel eller hackad mandel
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Frosting och dekoration:

1 påse Dr. OetkerTårtmousse Chokladsmak
2 ¼ dl mjölk
ca 1 - 2 msk florsocker eller vaniljsocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt kakaon.Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör ihop mandel, bakpulver och vetemjöl och vänd ned det i äggmassan. Vänd därefter ned kakaosmöret.

2

Fördela smeten i muffinsformar, använd helst en muffinsplåt. Grädda o 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.

3

Vispa moussen med mjölken. Använd en elvisp och vispa ca 1 minut tills moussen blir tjock och fluffig.

4

Skär av toppen på muffinsen som ett lock. Dela locket i två halvor. Fördela moussen på muffinsen och lägg över de halverade locken som fjärilsvingar. Pudra florsocker över.