COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fjärilscupcakes med chokladmousse

Recept på chokladiga cupcakes som är lätta att slänga ihop.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fjärilscupcakes med chokladmousse

Muffinssmet:

200 g smör
4 msk kakao
2 dl socker
3 st ägg
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
50 g finmald mandel eller hackad mandel
2,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Frosting och dekoration:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,25 dl mjölk
omkring 1 - 2 msk florsocker eller vaniljsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt kakaon.Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör ihop mandel, bakpulver och vetemjöl och vänd ned det i äggmassan. Vänd därefter ned kakaosmöret.

2

Fördela smeten i muffinsformar, använd helst en muffinsplåt. Grädda o 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.

3

Vispa moussen med mjölken. Använd en elvisp och vispa ca 1 minut tills moussen blir tjock och fluffig.

4

Skär av toppen på muffinsen som ett lock. Dela locket i två halvor. Fördela moussen på muffinsen och lägg över de halverade locken som fjärilsvingar. Pudra florsocker över.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten