COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fjärilstårta

Recept på en somrig tårta med tre lager som fylls med smakerna vanilj, citron och jordgubb.

1 springform

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fjärilstårta

Kaksmet:

3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 krm salt
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
100 g smält smör

Indränkning:

1 dl mjölk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning och garnering:

2 dl vispgrädde
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
1,5 dl jordgubbssylt
400 g rosa marsipan
Efter behov Kristyr vit
omkring 2 - 3 msk Princess Lillifee 4-mix

preparation

Förberedelse

1

Fjärilstårta

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ned i smeten. Rör försiktigt ned smält smör och citronarom.

2

Häll smeten i smord bröad springform ca 28 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

3

Dela kakan i tre delar. Fukta varje del med mjölk blandat med vaniljsocker. Vispa tårtmousse med mjölken, en minut med elvisp eller tre minuter för hand. Vispa grädden. Blanda tårtmousse med grädden

4

Bred sylt på en tårtbotten och täck med en ny botten. Bred hälften av tårtfyllningen på nästa botten och täck med den sista delen.

5

Dela kakan på mitten och lägg samman dem med cirkelformen mot varandra. Täck kakan med resten av tårtfyllningen. Kavla ut marsipanen, gärna mellan plastfolie. Täck tårtan med marsipan och garnera med Kristyr och rosa strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten