COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Flerfärgad Regnbågstårta

Här hittar du ett recept på en underbar regnbågstårta där vi använt gelfärger att färga in tårtbottnarna med. Allt täcks sen av en fluffig tårtmousse med smak av vanilj.

omkring 12 portioner

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Flerfärgad Regnbågstårta

Tårtbotten:

200 g mjukt smör
3 dl strösocker
6 st äggvitor
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 dl rapsolja
5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 krm salt
2 dl mjölk
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger grön , gul, röd och blå. Eller andra valfria kulörter.

Fyllning och dekorering:

2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
4 dl mjölk kall
3 dl vispgrädde
omkring 2 - 3 msk Minipearls 4-mix och annan valfri dekoration

preparation

Förberedelse

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 4 st 15 cm springformar och bröa med lite vetemjöl. Alternativt grädda bottnarna i omgångar, och var noga med att smöra och bröa mellan varje gräddning. Vispa ihop smöret och sockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt äggvitorna, en i taget och vispa väl efter varje. Tillsätt vaniljsocker och olja under vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Tillsätt hälften av mjölblandningen till smeten och blanda på låg hastighet. Häll i mjölken och blanda smeten jämn. Tillsätt den sista mjölblandningen och blanda återigen smeten. Dela upp smeten i fyra lika delar och färga dessa i önskad färg och intensitet. Häll i smeten i de förberedda springformarna och ställ in i mitten av ugnen. Låt grädda ca 25 min. Kolla med provsticka så de är genomgräddade. Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt. Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa grädden tjock och vänd sedan ned den i tårtmoussen och blanda väl. Lägg ihop bottnarna med hälften av vaniljmoussen mellan lagren. Ta den sista tårtmoussen och bred ut täckande över tårtan. Dekorera tårtan på varlfritt sätt, här med Minipearls och chokladstjärnor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten