COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Florentiner

Recept på en nöt- och fruktkaka som sen doppas I härlig choklad. Ljuvlig småkaka!

30 - 40 styck

Avancerat 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Florentiner

Ingredienser:

50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade rostade i stekpanna
100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad rostade i stekpanna
50 g Dr. Oetker Apelsinskal
50 g Dr. Oetker Cocktailbär röda
125 g smör
2 dl socker
0,5 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
100 g mörk chokad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och socker långsamt under omrörning. Tillsätt vispgrädden och rör tills sockret har lösts upp. Tillsätt rostade mandlar, hasselnötter, cocktailbär, hackat apelsinskal och mjöl och låt det koka försiktigt under omrörning till en jämn massa.

2

Klicka med en matsked ut massan på pakplåtspappersklädd plåt alternativt i små muffinsformar. Platta till massan något.

3

Grädda på mittersta falsen i ugnen i 8-10 min. När kakorna är gräddade lägger du dem i frysen (i formarna) i ca 30 minuter. Ta sedan ut dem ur frysen och låt dem vila i ca 5 minuter, tills pappersformarna har blivit rumstempererade. Ta försiktigt av pappersformarna.

4

Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad på svag värme och häll den i en skål.

5

Sätt de avsvalnade kakorna på en gaffel, doppa dem i chokladen, stryk försiktigt av överflödig choklad och placera dem på ett bakplåtspapper tills de har stelnat.