COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Frallor med skrädmjöl

Recept på frallor som både är enkla och snabba att slänga ihop.

omkring 16 styck

Lyckas lätt 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Frallor med skrädmjöl

Ingredienser:

2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2 tsk salt
100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 påse)
5 dl skrädmjöl
7 - 8 dl vetemjöl special
1 dl matolja
5 dl mjölk
0,5 dl sirap , och ev extra vetemjöl till utbakning

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Värm olja, mjölk och sirap till 42 grader och tillsätt i mjölblandningen. Rör om rejält till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men var försiktig, det är viktigt att degen är lite kladdig. Låt jäsa i 45-60 minuter.

2

Doppa händerna i mjöl och forma runda bullar. Lägg bullarna på plåt.

3

Låt bröden jäsa ytterligare 30-45 miuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk.

4

Om man inte får tag på skrädmjöl går det bra att använda Speltfullkornsmjöl istället.