COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Friskuslimpa

Recept på nyttigt och enkelt matbröd med naturell youghurt och riven morot som ger en saftig och god smak.

1 Bröd

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Friskuslimpa

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossat linfrö
50 g Dr. Oetker Suckat
50 g Dr. Oetker Valnötskärnor hackade
2 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
2 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1 st riven morot
3 msk flytande honung eller sirap

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2

Rör ner yoghurt, honung och riven morot. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 30 X 10 cm. Häll smeten i formen och jämna till ytan med en slickepott.

3

Grädda längst ner i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Låt svalna i formen.