COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fruktbröd

2 bröd

2 Bröd

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fruktbröd

Ingredienser:

5 dl mjölk eller vatten
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2 tsk salt
0,75 dl sirap
2 dl grovt rågmjöl
100 g Dr. Oetker Apelsinskal
75 g Korinter (en påse)
1 dl matolja eller 100 gr smält smör
omkring 10 dl vetemjöl

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret eller ljumma oljan tillsammans med vätskan till 42 grader. Tillsätt sirap, apelsinskal och korinter. Ha i rågmjölet och det mesta av vetemjölet samt torrjästen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter..

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två limpor. Man kan också göra flätat bröd för extra vackert utseende.

3

Låt jäsa ca 30 minuter och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten