COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fruktigt mellanmålsbröd

Recept på nyttigt bröd som passer perfekt som mellanmål eller kvällsmål.

2 Bröd

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fruktigt mellanmålsbröd

Ingredienser:

5 dl mjölk eller vatten
50 g jäst
250 g kesella (mager kvarg)
1 dl rapsolja
2 tsk salt
1 dl sirap
2 dl rågmjöl
100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 förp)
75 g Korinter (1 påse)
omkring 1 l vetemjöl

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk eller vatten till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, kesella, salt och sirap. Tillsätt rågmjöl, frukt och hälften av vetemjölet. Rör om kraftigt och tillsätt mer vetemjöl efterhand. Spar lite av vetemjölet till utbakning..

2

Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma en längd av varje del, eller dela den i tre delar och gör flätor

4

Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla ev. bröden med uppvispat ägg för extra glansig yta.

5

Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten