COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fruktkaka med choklad

Recept på saftig mjuk kaka som är klassisk till jul, och smakar ljuvlig choklad.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fruktkaka med choklad

Smet:

250 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 påse Dr. Oetker Vaniljarom
4 st ägg
5,5 dl vetemjöl
2,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2,5 dl mjölk
4 msk kakao
50 g Dr. Oetker Apelsinskal (1/2 förpackning)
100 g choklad , hackad

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom

Dekoration:

omkring 5 st Dr. Oetker Cocktailbär röda
omkring 2 - 3 msk Dr. Oetker Kakfyllning

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.

2

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken.

3

Dela smeten i två delar. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och hackad choklad i den andra hälften av smeten.

4

Häll kakaosmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt chokladsmeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende. Lägg ev. cocktailbär mellan lagren.

5

Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

6

Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera kakan innan glasyren stelnat.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten