COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fruktkaka till påsk

Recept på påskpaj som fylls med bla frukt och nötter och får en frisk smak av citron.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fruktkaka till påsk

Deg:

100 g smör
½ dl socker
1 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

4 st ägg
1 dl socker
500 g philadelphiaost
150 g creme fraiche
3 msk majsstärkelse (maizena) (maizena)
1 Förp. Korinter
100 g Dr. Oetker Fruktblandning (alternativt apelsinskal) (alternativt apelsinskal)
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
½ dl Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker. Rör i äggen. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och rör ned det tillsammans med smör- och sockersmeten. Blanda väl.

2

Tryck ut degen i en springform (ca 24 cm) i botten och upp på sidorna. Låt stå i kylen under tiden du blandar fyllningen.

3

Fyllning: Vispa ägg och socker luftigt. Rör i resten av ingredienserna men spara lite av fruktblandningen till dekoration. Häll fyllningen i springformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca.45 minuter. Låt svalna i rumstemperatur innan du tar bort springformen. Pudra kakan med lite florsocker. Garnera med resten av fruktblandningen. Avsluta med citronskal, om så önskas.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten