För receptet Fryst choklad- och blåbärsmoussetårta med Mirror glaze
1 påse | Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak |
1 påse | Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak |
5 dl | mjölk |
1,5 dl | färska blåbär (eller frysta/tinade) |
3 dl | vispgrädde , vispad |
1 st | chokladtårtbotten (färdig) |
250 g | hackad vit choklad |
5 tsk | Gelatinpulver + 4 msk kallt vatten |
2,5 dl | strösocker |
1 dl | vatten |
1 dl | Dr. Oetker flytande glykos |
1 dl | kondenserad mjölk |
1 tsk | Dr. Oetker gelfärger lila |
Efter behov | Chokladhjärtan |
Efter behov | Dr. Oetker Queen mix |
Efter behov | färska blåbär |
Vispa chokladmoussepulvret + 2,5 dl mjölk med elvisp tills moussen blir tjock och fluffig. Tillsätt hälften av den vispade grädden. Bred ut smeten jämnt i en bakform av silikon (ca 26 cm). Frys minst en timme.
Vispa vaniljmoussepulvret + 2,5 dl mjölk med elvisp tills moussen blir tjock och fluffig. Tillsätt resten av grädden samt blåbär och rör tills allt är väl blandat. Bred ut smeten ovanpå den frysta chokladmoussen. Frys en timme till, och placera sedan chokladtårtbottnen ovanpå blåbärsmoussen och tryck till lätt. Frys minst tolv timmar (helst över natten) innan du avslutar med mirror glazen.
Tag ut tårtan ur silikonformen och förvara den i frysen tills det är dags att hälla på mirror glazen.
Lägg den hackade vita chokladen i en bunke som tål både värme och stavmixer. Rör ut gelatinpulvret med 4 msk vatten i en skål och ställ åt sidan.
Koka upp strösocker, vatten, glykossirap och kondenserad mjölk i en kastrull. Låt puttra någon minut på medelvärme tills allt sockret smält.
Tag kastrullen från värmen och rör ned det uppsvällda gelatinet i sockerblandningen. Rör noga så att allt blandas.
Häll den varma blandningen över den vita chokladen. Låt stå ett par minuter. Tillsätt lila gelfärg och mixa försiktigt slätt med en stavmixer. Försök undvika att det kommer in luft i smeten. Sila smeten genom en finmaskig sil för att få bort eventuella luftbubblor.
När glazen är 32–35° C är det dags att hälla den över tårtan. Tag ut tårtan ur frysen och placera den på ett galler. Häll sedan glazen över tårtan så att ytan täcks och glazen rinner ned på sidorna. Låt stelna 10–15 minuter innan du flyttar tårtan till ett serveringsfat. Dekorera med chokladhjärtan, strössel och färska blåbär och servera direkt.
När man jobbar med mirror glaze bör basen/kakan ha en så slät yta som möjligt eftersom alla ojämnheter syns igenom glazen. Vi har därför använt silikonform till denna tårta.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: