Flag

Fudge

1 bakplåt
Mellan
60 minuter
Recept på hemmagjord fudge -ett måste på julbordet!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Fudge
cirka 1,5 dlvispgrädde
cirka 0,5 tsksalt
140 gDr. Oetker flytande glykos en tub
cirka 2 dlsocker
2 mskMörk sirap
cirka 2,5 mskvatten
1 dlflorsocker
cirka 1 mskvatten
0,75 mskDr. Oetker Vaniljsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker flytande glykos  en tub
1

Blanda salt och grädde.

2

Mät upp glykos, socker, mörk sirap och vatten (2½ msk) i en tjockbottnad kastrull. Rör tills du har en slät smet.

3

Värm upp blandningen tills den når temperaturen 124 grader. Rör om då och då under tiden.

4

Tillsätt grädden under omröring. Värm upp igen till 124 grader, under ständig omrörning.

5

Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna ner till 90 grader. Rör lite under tiden den svalnar.

6

Tillsätt 1 matsked vatten, florsocker och vanilj, och rör tills du åter får en slät och fin massa. Om det behövs, tillsätt ännu lite mer vatten. Häll den heta smeten på en bakplåtsklädd plåt, och jämna ut med en slickepott.

7

Låt svalna under minst ett par timmar. (Kylningstiden beror på tjockleken på fudgen.) Skär den kylda kolan i bitar och njut!