COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Gammaldags Lussekatter

ca 30 st

omkring 30 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Gammaldags Lussekatter

Till degen:

50 g smör
5 dl mjölk
1 - 2 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 tsk salt
1 msk socker
omkring 15 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 dl socker
1 st ägg
50 g jäst

Till pensling och garnering:

1 st ägg och russin eller korinter som lagts i blöt i lite vatten

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält 50 g smör och tillsätt mjölk och saffransarom. Låt degvätskan bli 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och häll över saffransmjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och ca 12 dl av mjölet. Arbeta degen tills den släpper kanterna. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.

2

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Arbeta in smörblandningen i den jästa degen. Tillsätt resten av mjölet men spar lite till utbakningen. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda degen med resten av mjölet. Forma till lussekatter. Lägg lussekattorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

3

Garnera med korinter eller russin och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 8-10 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten