COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin

Recept på saftig och luftig äppelkaka med mild smak av Mazarin, som är både gluten- och sockerfri.

1 sockerkaksform

Lite träning krävs 45 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin

Ingredienser:

2 st ägg
1 st äpplen litet
35 g smör
1,5 dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sötströ
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
omkring 0,5 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
omkring 1 krm vaniljpulver

Valfri pensling:

10 g smör
0,5 tsk sötströ
1 krm kanel

preparation

Förberedelse

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan. Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten