Flag

Glutenfria lussebullar

10 styck
Mellan
30 minuter
Recept på en klassiker som är både nöt- och mandelfri. Dessa lussekatter passar bäst att ätas på direkten för då är de som godast.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1 stägg
35 gsmör
12,5 gjäst (1/4 paket, jäst för matbröd)
1,5 dlmjölk
1,5 dlpotatismjöl
1 dlrismjöl
1 dlhavremjöl
2 msksötningsströ
1 mskflytande honung
0,5 gsaffran
1 tskxantangummi
0,5 tskDr. Oetker Vaniljarom
1 krmsalt
1 stägg och russin till garnering

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
1

Blanda samman de torra ingredienserna. Smula jästen i en bunke och värm mjölken fingervarm. Häll över mjölken på jästen och rör tills den löses upp. Rör även ner saffran, vaniljarom och honung. Häll ner de torra ingredienserna samt ägg och smöret i bitar. Rör med en elvisp under någon minut. Fördela i smeten i en sprits och spritsa ut ca tio lussebullar på en plåt med bakplåtpsapper. Låt jäsa i ca 1 ½ timme (ej övertäckt). Sätt ugnen på 200 grader. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg och dekorera med russin. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Om lussebullarna inte ska ätas på direkten är det godast om de fryses in. Värm därefter upp dom innan servering runt fem minuter på 150 grader.

2

Denna degen är lite lösare och kladdigare än vanlig deg så kan med fördel spritsas ut på bakplåtspappret.