COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Glutenfria mazariner med hallon (och utan tillsatt socker)

Recept på en nyttigare variant av den traditionella mazarinen, som är minst lika god!

6 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Glutenfria mazariner med hallon (och utan tillsatt socker)

Deg:

40 g smör
1,5 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1,5 msk sötningsströ

Fyllning:

1 st ägg
1,3 dl mandelmjöl
1,5 msk sötningsströ
0,5 - 1 msk Dr. Oetker Frystorkade hallon
1 msk vispgrädde
omkring 2 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom

Topping:

omkring 1 - 1,5 dl frysta hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)
Efter behov sötningsströ (eller annan valfri sötning)
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon

preparation

Förberedelse

1

Deg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

2

Fyllning

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (frystorkade hallon) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Rör sist ner frystorkade hallon. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

3

Topping

Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med frystorkade hallon.