Flag

Glutenfria mazariner med hallon (och utan tillsatt socker)

6 styck
Mellan
60 minuter
Recept på en nyttigare variant av den traditionella mazarinen, som är minst lika god!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
40 gsmör
1,5 dlmandelmjöl
2 mskpofiber
1,5 msksötningsströ
Fyllning
1 stägg
1,3 dlmandelmjöl
1,5 msksötningsströ
0,5 - 1 mskDr. Oetker Frystorkade hallon
1 mskvispgrädde
cirka 2 dropparDr. Oetker Bittermandelarom
Topping
cirka 1 - 1,5 dlfrysta hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)
Efter behovsötningsströ (eller annan valfri sötning)
Efter behovDr. Oetker Frystorkade hallon

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Frystorkade hallon
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
Picture - Dr. Oetker Frystorkade hallon
1

Deg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

2

Fyllning

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (frystorkade hallon) och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Rör sist ner frystorkade hallon. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

3

Topping

Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa med frystorkade hallon.