COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Goda Semlor

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Goda Semlor

Bullar:

100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 st ägg
½ tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
1 l vetemjöl

Fyllning:

100 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
200 g mandelmassa
2 - 3 msk mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Förberedelse

Förberedelse

Gör så här:

1 sats räcker till ca 12 st normalstora semlor eller 24 st minisemlor eller 2 st storsemlor.

Gör så här:

1. Värm ugnen till 250 grader för normalstora semlor och minisemlor eller 200 grader för storsemlor.

2. Smält matfettet och tillsätt mjölk. Degspaden ska vara fingervarm.

Häll torrjäst i en bunke. Tillsätt salt, socker, degspad samt ägg. Blanda i hjorthornssalt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig och blank deg.

4. Låt degen jäsa i bunken i ca 30 minuter.

5. Ta upp degen och arbeta den på ett bakbord. Forma degen till bullar (normalstora, mini eller stora) som får vila på plåt i 10-15 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda. De normalstora bullarna gräddas mitt i ugnen i 8-10 minuter. Minisemlorna gräddas i 3-4 minuter. Storsemlorna gräddas i 15-20 minuter. Låt de gräddade bullarna svalna medan du förbereder fyllningen.

6. Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna och låt svalna. Blanda nötter, mandelmassa och mjölk till fyllning. Vispa grädde och vaniljsocker.

7. Skär toppen av bullarna, gröp ur och fyll med hasselnötsmassa och grädde. Sätt tillbaka locket och pudra gärna på lite florsocker.